BRF Piloten 1

Lillbackavägen 5, 7 & 9

Kvarteret Piloten har ett attraktivt läge i Södra Ladugårdsängen som växer fram i södra Örebro. Här har vi skapat bostäder av hög standard i en miljö där olika typer av boenden blandas, med plats för livets alla skeenden.

I denna första etapp finns tre lamellhus (långsmala flerbostadshus). Genom byggnadernas unika och varierade arkitektur skapas inte bara rumslig mångfald, utan även exceptionella livsmiljöer som erbjuder något utöver det ordinära. Här finns trerumslägenheter med takterrass på hela 65 kvadratmeter och vindsvåningar med dubbel takhöjd och loft.

BRF Piloten 1

Lillbackavägen 5, 7 & 9, Örebro
Bostadsrätter 45-143 kvm
6 våningar, totalt 60 lägenheter
Inflytt 2017

Grönskande gård
Parkering i separat parkeringshus
Elbilsladdning
Cykelförråd
Barnvagnsrum
Förråd
Hiss

Området

Som en brygga mellan den populära fritidsanläggningen Gustavsvik med äventyrsbad och 5 stjärnig camping och den nyare stadsdelen Södra Ladugårdsängen växer kv Piloten fram. Med närhet till city, universitet, rekreation och natur har det allt du behöver. Kommunikationerna är utmärkta och servicen heltäckande med stor matvarubutik och flertalet restauranger och café bara ett stenkast bort skapas ett tryggt område med liv och rörelse. Tillsammans med kvarteren runt omkring bidrar kvarteret Piloten till att ge området Södra Ladugårdsängen en ny stadsstruktur. Detta är Örebros södra entré med hela livet runt hörnet.

Husen

Husen har fasad i vackert tegel som bryts av med träfasad i linoljad järnvitriol. De höga portikerna skapar pampiga entréer som balanseras med takterasserna vid trädelen. Husen rymmer 60 lägenheter mellan 45 och 143 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har stor balkong eller terrass. Generellt har lägenheterna en takhöjd på 2,70 m, höga glaspartier och flexibla planlösningar. Många av sovrummen kan enkelt delas av till två rum. Kvarteret Piloten ger direkt tillgång till allt vad Örebro erbjuder.

Bilder