Flytta in guide

Tillvalsmöte – utforma ditt nya hem
9-12 månader innan inflytt får du en tillvalskatalog och blir inbjuden på tillvalsmöte, där du får hjälp av duktiga inredare att göra just dina tillval. 

Informationsträff 
Innan inflytt bjuds du in till informationsträff. Under kvällen berättar vi allt du behöver veta inför inflytten, vi bjuder vi på lite gott att äta och du får chans att hälsa på dina nya grannar . 

Till vår hjälp har vi med oss representanter från ekonomisk- och teknisk förvaltning, mäklare, byggföretaget, de som hanterar tillval samt bredbandsleverantören. Detta brukar vara en riktigt uppskattad kväll för oss alla.

Datum för inflytt
Senast 3 månader innan tillträde får du besked om exakt datum för inflytt samt mellan vilka klockslag som du disponerar hissen. 

Besiktning av din lägenhet
Inför tillträdet görs en besiktning av din bostad av en oberoende besiktningsman. Som köpare har du möjlighet att närvara vid besiktningen tillsammans med oss från Eyra Bostad och en representant från byggbolaget. Vi går igenom eventuella saker som behöver åtgärdas innan inflytt och du har ett ypperligt tillfälle att passa på att mäta och börja planera.

Tillträdesdagen
På tillträdesdagen träffas vi för överlämning av nycklar, taggar, bopärm med mera. Det du behöver ta med är kvitto på betalningen av bostaden samt legitimation. 

Om du upptäcker något fel efter inflytt
Väl på plats i ditt nya hem kanske du upptäcker något som är fel eller skadat. Du har 6 månader på dig att påvisa eventuella fel. Tänk på att alltid felanmäla så snabbt som möjligt, detta för att enklare kunna påvisa och avgöra när skadan uppstått och vem eller vad som ligger bakom. Hur och till vem du gör din felanmälan finner du på anslagstavlan i entrén eller i din bopärm.