Adolfsberg Centrum

Adolf Mörners plan 1B

Mitt i hjärtat av Adolfsberg med ICA Parkhallen och Brunnsparken som närmsta granne har vi byggt 4 huskroppar som sammanlänkas med loftgångar ovanpå verksamhetslokaler. Husen byggs samman med ICA som även utökar sin verksamhet in i de nya lokalerna. Plats i lokalerna får även ett gym och planeras för restaurang.

Totalt är det 73 hyresrätter med allt från mindre 1,5:or till rymliga 4 rok i husen, som skapar möjlighet för en trevlig blandning av hyresgäster. Balkongerna är inglasade och ger känslan av ett extra rum som gör att hela lägenheten känns större.

Adolfsberg Centrum

Adolf Mörners Plan 1 B
Hyreslägenheter 33 – 83 kvm,
1,5 – 4 rum & kök
Inflytt 2023

Ägare In Frigore

Grönskande innergård
Parkering på gården
Elbilsladdning
Cykelförråd
Barnvagnsrum
Förråd
Hiss

Området

Adolfsbergs centrum växer fram tydligare utifrån de nya lokalerna som husen bidrar med, när en större centrumkärna skapas. När fler människor rör sig i området skapas även en större trygghetskänsla. Närheten till Brunnsparken ger rogivande grönområden runt husknuten och närhet till de evenemangen som anordnas där. Vill du ta bussen så finns hållplats precis utanför eller varför inte ta cykeln – du når Stortorget på 15 minuter. I närheten finns även flera restauranger, butiker, vårdcentral, paddelanläggning och flera sköna grönområden med elljusspår och historiska platser.

Husen

De fyra huskropparna varierar i 5-7 våningar inklusive vindsvåningar, vilket skapar en spännande arkitektur. De lägre huskropparna är vända mot sydväst vilket möjliggör för ljuset att strömma ner på den upphöjda innergården som är placerad i mitten. Fasaden är klädd med fasadtegel uppblandat med träpanel mot loftgångarna som skapar ett mjukt intryck. Blandningen av storlek på lägenheter ger förutsättningar för en mix av ålder och familjesituationer. Loftgångarnas varierade djup ger hyresgästerna möjlighet att möblera utanför entrédörren och för lägenheterna som är placerade i nivå med gården finns även en uteplats.

Bilder