BRF Österport 1

Förmansgatan 4 & 8, Örebro

På öster växer en ny grön och levande stadsdel fram. Husen byggs kring kvartersgårdar, en generös park löper genom hela området och i gatuplan samsas caféer och butiker. På taken finns såväl gemensamma som privata takterrasser med underbar utsikt över Stadsparken, Svartån och centrala Örebro.

Lägenheterna är generösa och luftiga med extra takhöjd, stora fönster och inglasade balkonger. Arkitekturen, materialvalen och omsorgen om detaljerna ger huset en skön och harmonisk känsla. Hela huset andas naturlighet och hållbarhet. Välkommen hem!

Katalog med lägenhetsritningar
Prislista
Stadgar BRF Österport 1
Ekonomisk plan

BRF Österport 1

Förmansgatan 4 & 8, Örebro
Bostadsrätter 44 – 171 kvm
9 våningar, totalt 73 lägenheter
Pris 1 580 000 – 6 505 000 kr
Inflytt september 2020

Takterrass med växthus
Inglasade balkonger
Grönskande innergård
Parkering
Elbilsladdning
Cykelförråd
Barnvagnsrum
Hiss

Området

Visionen med Österport är att skapa en grönskande stadsdel med tidlös arkitektur i modern tappning. I området samspelar bostäderna med handel och kontor för att skapa en levande stadsbild med blandad bebyggelse. I närområdet finns det förskola, skola, mataffärer, butiker, restauranger, gym, idrottsanläggningar och inte minst – områdets egna park!

Huset

Huset har fasad i tegel och trä, isolerglasfönster samt inglasade balkonger. Uppvärmningen sker med fjärrvärme via vattenburna radiatorer. Samtliga lägenheter har förråd i källaren. Förråd för barnvagn och rullstolar finns på entréplan, cykelförråd finns i husets källare. Parkering finns bredvid huset, på sikt kommer även ett parkeringshus att byggas.

Brf Österport 1 består av 73 lägenheter och en lokal som är uthyrd till en kommunal förskola. Föreningen har en gemensam takterrass om 200 kvm med en fantastiskt utsikt över centrala Örebro, Stadsparken och Svartån.

Bilder